یتیمچه بادمجان یکی از غذاهای اصیل و ساده در ایران می باشد که در هر شهری متفاوت تهیه می شود ولی اصل این غذا از بادمجان و گوجه و سیب زمینی و پیاز تهیه می شود. چون در این غذا از گوشت استفاده نشده به آن یتیمچه می گویند. در شیراز برای تهیه یتیمچه از کدو سبز به جای بادمجان استفاده می شود. با سایت رز سرخ در قسمت آموزش آشپزی همراه ما باشید تا طرز تهیه یتیمچه بادمجان را برایتان آموزش دهیم.
برای تهیه یتیمچه بادمجان ابتدا باید بادمجان ها را پوست بکنید و آن ها را به صورت نگینی خرد کنید. بادمجان های خرد شده را نیم ساعت در آب و نمک بخوابانید تا تلخیشان گرفته شود. پیاز را نگینی ریز خرد (یا رنده) کنید و در قابلمه با مقداری روغن تفت دهید سپس سیر رنده شده را هم به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر پخش شود. حواستان باشد که 1 دقیقه سیر را بیشتر تفت ندهید چون می سوزد.
بادمجان ها را بعد از آبکش کردن به پیاز و سیر اضافه کنید سپس گوجه فرنگی ها و سیب زمینی نگینی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. رب گوجه و ادویه ها را هم اضافه کنید و به مقدار کافی آب روی مواد بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. این غذا بعد از گذشت 1 ساعت کاملا پخته شده و جا افتاده است.
یتیمچه را با نان یا برنج می توانید سرو کنید و لذت ببرید.