کیک شنی یکى از محبوب ترین انواع کیک های عصرانه در کشورهاى عربی و ترکیه محسوب می شود. حتما براى یک بار هم که شده کیک شنی را امتحان کنید چون فوق العاده خوشمزه است و بافتی نرم و عالی دارد. دلیل این نامگذاری برای کیک به دلیل روکش شیرعسلی و پودر نارگیل است که مثل شن روی سطح کیک پخش میشود. این کیک شنی آسان و خوش طعم را میتوانید برای ایام عید تهیه کنید و پس از برش دادن، با آن از میهمانانتان پذیرایی کنید. با سایت رز سرخ در قسمت آموزش انواع کیک همراه باشید تا طرز تهیه کیک شنی را برایتان آموزش دهیم.
برای تهیه کیک شنی ابتدا باید برای اینکه کیک پف بیشتری داشته باشد زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنیم.اگر زمان کافی برای این کار ندارید زرده و سفیده را با هم استفاده کنید.
سفیده ها را با هم زن خیلی خوب بزنید تا سفیده مثل کف شود و حجمش دو برابر شود. طوری که وقتی ظرف را بر می گردانیم از ظرف نریزد. وقتی سفیده ها آماده شد آن را داخل یخچال بگذارید تا آب نیندازد. زرده ها را هم با شکر مخلوط کنید و با کمک هم زن بزنید تا کرم رنگ و یکدست شود. سپس ماست خامه ای و روغن مایع و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. در ظرفی جدا آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و 3 مرتبه الک کنید.
بعد از این که آرد را الک کردید آن را آرام آرام به مواد کیک شنی اضافه کنید و با چنگال شروع به هم زدن بکنید. حالا سفیده تخم مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و به موادتان اضافه کنید. وقتی سفیده ها را اضافه می کنید باید مواد را آرام و در یک جهت هم بزنید تا پف کیک نخوابد.قالب کیک را آماده کنید و داخل آن را چرب کنید یا کاغذ روغنی بیندازید. مواد کیک را داخل قالب بریزید و قالب را به مدت نیم ساعت درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد معادل 350 درجه فارنهایت قرار دهید. هنگامی که کیک طلایی شد آن را از فر بیرون بیاورید و بگذارید تا کمی خنک شود. برای اینکه از پخت کیک مطمئن شوید یک خلال دندان تمیز داخل کیک فرو ببرید اگر چیزی به خلال نچسبیده بود کیک حاضر است.
برای تزیین رویه کیک شنی به روش زیر عمل کنید :
مقداری شیر عسلی را روی کل سطح کیک بمالید و کمی پودر نارگیل رویش بپاشید.
دنت یکی از دسرهای خوشمزه ای است که همه و مخصوصا بچه ها عاشق آن هستند. نوعی دسر که طعم های متنوعی از میوه های مختلف گرفته تا انواع شکلاتی و کاراملی را شامل می شود. به شما پیشنهاد می کنیم که این نوع دنت که طعمش با طعم دنت های کارخانه ای مو نمی زند را حتما امتحان کنید. با سایت رز سرخ در قسمت آموزش انواع دسر همراه باشید تا طرز تهیه دنت شکلاتی خانگی را برایتان آموزش دهیم.
برای تهیه دنت شکلاتی ابتدا در ظرفی شکر، وانیل، کاکائو و نشاسته ذرت رو با هم مخلوط کنید. سپس شیر و خامه سرد رو به تدریج اضافه و مخلوط کنید تا جایی که گلوله ای در مخلوطمان باقی نماند.
مواد را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید. اگر داخل مواد گلوله ایجاد شد در آخر مواد را از صافی رد کنید تا یکدست شود. بعد از اینکه دنت به غلظت دلخواهتان رسید آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. سپس دنت شکلاتی را در یخچال و ظرف در بسته نگهداری کنید.
در صورت تمایل می توانید دنت را در قالب بریزید و بعد از سفت شدن آن را برگردانید و با ترافل های رنگی آن را تزیین کنید.
سوفله اسفناج یکی از انواع سوفله هاست که به خاطر طعم خوبی که دارد در فهرست غذایی ما ایرانیان قرار گرفته است. سوفله ها به دلیل اینکه سطح شان را پنیر فرا می گیرد شباهت زیادی به پیتزا دارند. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای 4 نفر سوفله اسفناج تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه سوفله اسفناج در ادامه با رز سرخ همراه باشید.
برای تهیه سوفله اسفناج ابتدا باید فر را روشن کنیم تا هنگام آماده شدن غذا برای گرم شدن فر معطل نشویم ، برای این منظور فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد معادل 350 درجه فارنهایت روشن کنید. زرده و سفیده تخم مرغ ها را با دقت از هم جدا کنید و کنار بگذارید.
در ادامه اسفناج ها را بشویید و پس از آبکشی و خشک شدن به صورت ریز خرد کنید. برای تهیه سس سفید ، قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید ، کره را درون قابلمه بریزید تا ذوب شود. سپس مخلوط آرد و بکینگ پودر را کم کم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خوب مخلوط و یکدست شود.
پس از اینکه مواد یکدست شدند ، شیر را کم کم اضافه کنید و با قاشق با سرعت بالا هم بزنید تا مخلوط غلیظ شود. پس از اینکه سس غلیظ شد آنرا از روی حرارت بردارید و پنیر رنده شده را اضافه و مخلوط کنید تا پنیر ذوب شود.
اسفناج خرد شده ، جوز هندی و زرده های تخم مرغ را مخلوط کنید سپس به سس سفید اضافه و مخلوط کنید. سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی بزنید به طوری که وقتی کاسه را بر میگردانید سفیده تخم مرغ از داخل کاسه نریزد.
سفیده ها را کم کم به مخلوط سس سفید و اسفناج اضافه کنید و به صورت دورانی از پایین به سمت بالای مواد سفیده ها را مخلوط کنید ، هر چه هوای بیشتری داخل مواد باشد سوفله شما ترد تر و خوشمزه تر خواهد شد.
یک ظرف پیرکس مناسب با اندازه غذا را با کره خوب چرب کنید. مواد را کم کم داخل ظرف پیرکس بریزید تا با ایجاد شدن لایه های هوا پس از پخت سوفله ای عالی داشته باشید. ظرف پیرکس را درون فری که از قبل روشن کرده اید به مدت 40 دقیقه قرار دهید. اگر روی سوفله طلایی نشده بود شعله بالایی فر را چند دقیقه روشن کنید تا پنیر روی سوفله طلایی شود. پس از اینکه سوفله به طور کامل پخت و پنیر رویش طلایی شد به صورت داغ سرو کنید ، سوفله اگر سرد شود طعم اصلی اش را از دست می دهد.
خواجه شمس الدین محمد بن بهاءالدّین محمد حافظ شیرازی متولد سال 727 هجری قمری است. وی معروف به لسان الغیب، ترجمان الاسرار، لسانالعرفا و ناظمالاولیا شاعر بزرگ سدهٔ هشتم ایران و یکی از سخنوران نامی جهان است. بیشتر شعر های او غزل هستند که به غزلیات حافظ شهرت دارند. حافظ در سال 792 هجری قمری در گذشت. دیوان حافظ که مشتمل بر حدود 500 غزل، چند قصیده، دو مثنوی، چندین قطعه و تعدادی رباعی است. هرساله در تاریخ 20 مهر ماه مراسم بزرگ داشت حافظ در محل آرامگاه او در شیراز با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی برگزار میشود. مطابق تقویم رسمی ایران این روز روز بزرگداشت حافظ نامیده شدهاست.
پروین اعتصامی با نام اصلی رخشنده اعتصامی متولد بیست و پنجم اسفند ماه 1285 در شهر تبریز است. پدر او یوسف اعتصامی آشتیانی معروف به اعتصام الملک ( نویسنده و مترجم ) از مردان بزرگ و نامی مشهور اواخر دوره قاجار بوده است.از پروین اعتصامی با عنوان «مشهورترین شاعر زن ایران» یاد میشود.
در کودکی به تهران نقل مکان کردند. او با پسر عمویش فضل الله اعتصامی ازدواج کرد ولی این ازدواج ناموفق بود و پس از دو ماه و نیم از هم جدا شدند. پروین اعتصامی در سال 1320 به علت بیماری حصبه درگذشت و در شهر مقدس قم به خاک سپرده شد.
دیوان پروین اعتصامی شامل 238 قطعه شعر میباشد که از آن میان 65 قطعه به صورت مناظره است. اشعار پروین اعتصامی بیشتر در قالب قطعات ادبی است که مضامین اجتماعی را با دیدهی انتقادی به تصویر کشیدهاست.
اشعار پروین اعتصامی
ای گل، تو ز جمعیت گلزار، چه دیدی
جز سرزنش و بد سری خار، چه دیدی
ای لعل دل افروز، تو با اینهمه پرتو
جز مشتری سفله، ببازار چه دیدی
رفتی به چمن، لیک قفس گشت نصیبت
غیر از قفس، ای مرغ گرفتار، چه دیدی
[dropcap][/dropcap]
اشعار پروین اعتصامی
ای دل، اول قدم نیکدلان
با بد و نیک جهان، ساختن است
صفت پیشروان ره عقل
آز را پشت سر انداختن است
ای که با چرخ همی بازی نرد
بردن اینجا، همه را باختن است
دل ویرانه عمارت کردن
خوشتر از کاخ برافراختن است
[dropcap][/dropcap]
شعرهای پروین اعتصامی
خلاصه شعری كه پروين برای سنگ مزار خود سروده است:
اين که خاک سيهش بالين است
اختر چرخ ادب پروين است
گر چه جز تلخي از ايام نديد
هر چه خواهي سخنش شيرين است
صاحب آن همه گفتار امروز
سائل فاتحه و ياسين است
آدمي هر چه توانگر باشد
چون بدين نقطه رسد مسکين است
[dropcap][/dropcap]
دیوان پروین اعتصامی
گل سرخ، روزی ز گرما فسردفروزنده خورشید، رنگش ببرد
در آن دم که پژمرد و بیمار گشتیکی ابر خرد، از سرش میگذشت
چو گل دید آن ابر را رهسپاربرآورد فریاد و شد بیقرار
که، ای روح بخشنده، لختی درنگمرا برد بی آبی از چهر، رنگ
مرا بود دشمن، فروزنده مهروگر نه چرا کاست رنگم ز چهر؟
همه زیورم را به یک بار بردبجورم ز دامان گلزار برد
همان جامهای را که دیروز دوخت در آتش درافکند امروز و سوخت
مولانا با نام اصلی وجلال الدین محمد بلخی (نام کامل محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی) متولد ششم ربیع الاول سال 604 هجری قمری در بلخ است. وی با نام های دیگری مثل مولوی و رومی هم شناخته می شود. او از مشهورترین شاعران فارسی زبان بوده است. مولانا، پس از مدتها بیماری در پی تبی سوزان در غروب یکشنبه 5 جمادی الآخر 672 قمری درگذشت. مؤمنه خاتون همسر بهاءالدین ولد و مادر جلالالدین محمد مولاناست.
سوفله شکلات یک دسر خوشمزه فرانسوی می باشد که هم به عنوان غذای اصلی و هم دسر تهیه می شود. سوفله شکلات (Chocolate Souffle) انواع مختلفی دارد. گاهی با اضافه کردن کمی آرد به شکل کیکی ساده و سبک به همراه کرم سرو میگردد و گاهی به صورت ساده با ترکیب تخم مرغ و شکلات دسر سبک و راحتی از آن تهیه میشود که ما در این مطلب به نوع دوم اشاره خواهیم کرد. با سایت رز سرخ در قسمت آموزش انواع دسر همراه باشید تا طرز تهیه سوفله شکلات را برایتان آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه سوفله شکلات
آرد
3 قاشق غذاخوری
کره
3 قاشق غذاخوری
شیر
1 پیمانه
تخم مرغ
4 عدد
شکر
یک چهارم پیمانه
شکلات خرد شده
1 پیمانه
وانیل
1 قاشق چای خوری
طرز تهیه سوفله شکلات
برای تهیه سوفله شکلات ابتدا باید فر را در دمای 180 سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. کره را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود. آرد را 2 بار الک کنید و طی چند مرحله به کره آب شده اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا یکنواخت شود. شیر را هم آرام آرام به آرد اضافه کرده و خوب هم بزنید سپس به مدت 2 دقیقه روی حرارت بگذارید بماند تا به جوش بیاید و غلیظ شود. مایه آماده شده را از روی حرارت برداشته و شکلاتها را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً حل شوند. زردههای تخم مرغ را همراه با وانیل به مواد آماده شده اضافه کرده و مخلوط کنید.
سفیدههای تخم مرغ و شکر را جداگانه در کاسه ای ریخته و با سرعت بالای هم زن آنقدر هم بزنید تا سفت شده و مانند فوم شود. سفیده تخم مرغ و سس شکلات آماده شده را با هم مخلوط کنید.
ظرفهای سوفله را با کمی کره یا روغن چرب کرده و تا سه چهارم آن را از مواد سوفله شکلات آماده شده پر کنید و در سینی فر قرار دهید. سینی فر را به مدت 15 الی 20 دقیقه داخل فر بگذارید. بعد از این مدت اگر کنار سوفلهها سفت و وسط آن نرم بود می توانید آن ها را از فر بیرون بیاورید. سوفله شکلات آماده را می توانید با یک قاشق خامه یا شکلات داغ تزیین کرده و سرو نمایید.
آویشن از نظر طب سنتی طبعی گرم و خشک دارد. آویشن را به صورت تازه یا خشک و پودرشده در انواع غذاها، دمنوش آویشن و چای آویشن استفاده می کنند. آویشن (Thymes) گیاهی از تیره نعناعیان است که علاوه بر مصرف مستقیم می توان با آن دمنوش نیز تهیه کرد. طرز تهیه دمنوش آویشن مانند دم کردن چای و دمنوش نعناع است. با سایت رز سرخ در قسمت آموزش انواع دمنوش همراه باشید تا با خواص دمنوش آویشن آشنا شوید.
خواص دمنوش آویشن
تهیه دمنوش آویشن مثل درست کردن چای می ماند. یک قاشق غذا خوری از آویشن خشک شده را در قوری بریزید و دو لیوان آب جوش اضافه کنید و روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد.
نوشیدن چای آویشن همزمان با آغاز فصل پاییز نه تنها میتواند مقاومت بدن را در برابر ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی بیشتر کند بلکه میتواند روند درمان سرماخوردگی را نیز تسریع کند.
- تاثیر دمنوش آویشن بر دستگاه تنفسی :
آویشن ضد سرفه و خلط آور است.
در درمان برونشیت تاثیر بهسزایی دارد.
سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی را رفع میکند.
- تاثیر دم نوش آویشنبر دستگاه عصبی :
این دمنوش آرامبخش و خواب آور است.
حافظه را تقویت میکند.
ضد میگرن، سردرد و سرگیجه است.
- خواص جوشانده آویشن برای درمان بی خوابی و امراض جهاز هاضم :
آویشن عامل تصفیه کننده خوبی بوده و در درمان بی خوابی و امراض جهاز هاضمه مفید است. اگر 5 تا 10 گرم آویشن را در یک لیتر آبجوش دم کرده و با کمی عسل به بیماران مبتلا به تنگی نفس و کلیه و مثانه و درد مفاصل و سیاتیک موثر واقع خواهد شد. آویشن ضد تشنج وضد صرع و ضد نفخ هم است و برای تقویت بینایی و معده مفید است.
خواص جوشانده آویشن برای جلوگیری از ریزش مو :
برای جلوگیری از ریزش مو 20 گرم آویشن را در یک لیتر آب جوشانده آن را هرچند روز یک بار به سر بمالید. ضمنا در خوردن آویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز آلبومین در ادرار می شود.
موارد منع مصرف آویشن و دمنوش آویشن :
مصرف زیاد آویشن یا عصاره آن در دوران بارداری می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین توصیه شده که خانمهای حامله از مصرف این گیاه خودداری کنند.
مصرف آویشن به افراد مبتلا به اختلالات غده تیروئید توصیه نمیشود.