سوپ شیر یکی از سوپ های معروف در سراسر جهان است.سوپ شیر انواع مختلفی دارد و با مواد مختلفی طبخ می شود. بعضی آشپزها سوپ شیر را با مخلوط خامه درست می کنند که باعث می شود کالری این سوپ افزایش یابد. محبوب ترین نوع سوپ شیر ، سوپ شیر به همراه جو پرک یا جو پوست کنده است که طعم بسیار خوبی دارد که تقریبا همه آنرا می پسندند. سوپ شیر که به سوپ سفید معروف است را می توانید در مهمانی های خود به عنوان یک پیش غذای خوشمزه و دوست داشتنی سرو کنید.
کباب بناب نوعی از کباب کوبیده منسوب به شهر بناب در استان آذربایجان شرقی می باشد. این کباب از گوشت تازه و چربیدار گوسفند ، در اندازه ای بسیار بزرگ تر از کباب کوبیده معمولی تهیه می شود. هر پرس این نوع کباب بر خلاف کباب کوبیده معمولاً یک سیخ است.
کباب بناب، قدمتی تقریبا ۷۷ ساله دارد و برای اولین بار مش صمد آشپزباشی که آن زمان در راسته بازار شهرستان بناب مغازه داشته، از این نوع کبابها طبخ میکرده است.
برای تهیه کباب بناب ابتدا پیازها را پوست بگیرید و بشورید و آن ها را نگینی خرد کنید.
پس از ساطوری کردن پیاز یک کیلو گوشت گوسفندی را دو بار با چرخ گوشت چرخ کنید و در کاسه ای بزرگ بریزید و کم کم پیاز را به گوشت اضافه کنید و نمک و فلفل سیاه را روی گوشت بپاشید.
دستانتان را تمیز بشورید و گوشت و پیاز را ورز دهید تا خوب پیاز به خورد گوشت برود و با گوشت کاملا آمیخته شود وقتی که مواد با هم انسجام پیدا کردند و گوشتها از هم جدا نمیشد روی کاسه یک سلفن بکشید و به مدت 2 ساعت اجازه دهید تا گوشت استراحت کنید (نیاز به اینکه در یخچال بگذارید نیست).
پس از گذشت استراحت گوشت سیخ ها را جلو دستتان بگذارید و یک کاسه آب گرم را نیز کنار دستتان بگذارید و ابتدا دست راستتان را در آب گرم بزنید و اندازه یک کوفته از گوشت را بردارید و در دستتان به گوشت حالت بدید و سیخ را در دست چپ نگه دارید .
به دو شکل میتوانید کباب را سیخ کنید یکی اینکه از بغل وارد سیخ کنید و یا اینکه گوشت را وارد سیخ کنید که این روش به نظر راحت می آید و خیلی خوب گوشت در سیخ میماند.
البته هنگام فرو کردن گوشت در سیخ ممکن است کمی گوشت در نوک سیخ بماند با دست گوشتهای مانده را به سمت پایین بکشید زیرا هنگامی که بخواهید کباب را از سیخ در بیاورید دچار مشکل خواهید شد و ممکن است کباب خرد شود و بریزید.
آرام آرام گوشت را در سیخ پخش و پهن کنید تا یک دست شود.
در آخر با انگشت اشاره و انگشت کناریش با فاصله شیارهایی در گوشت ایجاد کنید ،ممکن است سیخ در بین شیارهای ایجاد شده مشخص شود هیچ اشکالی ندارد با حرارتی که در آتش است این نقاط به یکدیگر میچسبند.
ابتدا منقل را آماده کنید. باید آتش شما در ابتدا که سیخ ها را روی اون قرار دهید در بالاترین درجه حرارت باشد و زغال ها را بصورت مساوی در منقل پخش کنید و پس از دو دقیقه که سیخ ها رو روی آتش میگذارید باید تغییر رنگ داده باشد و کرم رنگ شود و کبابها رو برمیگردانید تا طرف دیگر نیز کرم رنگ شود.
هر چند دقیقه یکبار یکی از سیخ ها را ببینید که کباب ها نسوزد اگر کباب شده بود سیخ را برگردانید تا طرف دیگر نیز کباب شود . با چاقو میتوانید از انتهای کباب کمی ببرید و بخورید تا متوجه شوید که کباب کاملا پخته شده یا نه.
به دلیل پیازی که در کباب بناب استفاده شده است ممکن است کمی آب پیاز در بیاید نگران نباشید زیرا این مورد باعث میشود که طعم کباب بهتر شود.
پس از پخت ، کبابها را در وسط نان بگذارید و از سیخ ها خارج کنید و مانند دیگر کباب های معروف مثل کباب کوبیده یا جوجه کباب با نان سنگک و ریحان و یا گوجه کبابی و پلو این کباب سالم را نوش جان کنید.
سیب میخک کوب هدیه ای بسیار زیباست که با میخک و سیب درست می شود.
دانه های میخک دانه دانه از سر تیزشان در سیب فرو می روند تا میوه به طور کامل توسط میخک ها پوشیده شود.
بعد از آن که سیب به صورت کامل توسط میخک ها پوشیده شد، باید چند روز بماند تا آبش را به صورت کامل از دست بدهد.
بعضی وقت ها با خشک شدن آب سیب میخک های فرورفته در آن شل می شوند،
لازم است که میخک ها کمی به داخل سیب فشار داده شوند.
در این حالت میخک ها به خوبی در سیب جای می گیرند و شکل آن نیز قشنگ تر می شود.
یکی از ویژگی های سیب میخک کوب این است که می تواند تا ده ها سال به همان صورت بماند و بو، زیبایی و خاصیت جادویی آن همیشه حفظ می شود.
در فرهنگ کردی وقتی پسری یا دختری عاشق همدیگر میشوند. میگردند و بهترین سیب و بزرگترین سیب را انتخاب میکنند. میخک ریزش میکنند و به همدیگر هدیه میدهند. نماد عشق در فرهنگ کردی است.
سیب میخک کوب در کردستان عراق یک جشن ملی محسوب می شود :
از سال 2010 جهت یادآوری قربانیان «انفال» و «حلبچه» در اقلیم کُردستان «جشن ملی سیب میخک کوب » برگزار می شود.
در قتل عام جمعی مردم حلبچه از گازهای شیمیایی که بوی سیب می داد به عنوان یک نماد شناخته می شد.
از سوی دیگر میخک نمادی از ادامه ی حیات و خوش بینی به آینده و در عین حال نماد صلح، آشتی و دوست داشتن است.
بر این اساس سیب میخک کوب برای شناختن و یادآوری نسل کشی صورت گرفته بر روی کردها تبدیل به یک سمبل شده است.
در کردستان عراق برای اینکه این رسم دیرینه بار دیگر ترویج پیدا کند و در میان نسل جدید رایج گردد،
از سال 2010 به این طرف همزمان با روز عشق و دوست داشتن،
«جشن ملی سیب میخک کوب» نیز مورد تقدیر و توجه قرار می گیرد.
این رسم کهن در مناطق کردنشین ایران به ویژه منطقه ی مُکریان نیز رایج است.
سیب میخک کوب شده نماد عشق و هدیه ای زیبا برای ولنتاین
سیب میخک کوب در فرهنگ و سنت کُردها معناهای متمایزی دارد.
در بیشتر نقاط به آن قسم خورده می شود و حرف های بسیار با ارزش و گران بهایی در مورد آن وجود دارد.
در بیشتر داستان های کهن عاشقانه نقش مهمی دارد.
وقتی که دختری دل را به پسری می بازد و نمی تواند عشق و دوست داشتن خود را با وی در میان گذارد،
روش های زیادی را در برابر خود می بیند تا جهت آگاه کردن وی از عشق خود آنها را بیازماید.